4 Nisan 2014 Cuma

Drama Oyunu (Ayna)


Özellikle okul çağındaki çocukların derslerine konsantre olamadığından yakınan ebeveynleri çok duyuyorum.Bunu yaşayan ebeveynler çocuklarına hemen dikkat eksikliği teşhisi koyabiliyorlar!!!Bu teşhis ne kadar doğru?Emin olmadan önce çocuğunuzla küçük bir oyun oynayarak değerlendirme yapabilirsiniz.
Ayna oyunu,çocuğunuzda dikkat eksikliği olup olmadığını anlamanıza yardımcı olur.

Nasıl oynanır?

Çocuğunuza “Haydi gel seninle bir oyun oynayalım.”diyerek ondan tam karşınıza oturmasını isteyin.Karşınıza geçtikten sonra ona,”Sen benim aynam olacaksın ve ben ne yaparsam aynısını yapacaksın.”dedikten sonra,bunu yapmayı kabul ettiğine dair onayını alın.”Tamam mı?” veya “Anlaştık mı?” şeklinde bir soru ile bu onayı alabilirsiniz.
Oyuna sağ işaret parmağınızı burnunuza değdirip aşağıya indirerek başlayabilirsiniz.Sizin sağ kolunuzun tam karşısına denk gelen kolunu kaldırıp işaret parmağını sizin yaptığınız gibi burnuna değdirmesi gerekiyor.
Bir sonraki hareketinizi sol kolunuzu kullanarak yapın.Her hareketten sonra farklı parmaklarınızı kullanarak,kulağınıza,çenenize,yanağınıza dokunun.Sizin hangi hareketi yaptığınız değil,çocuğunuzun hareketlerinizi dikkatle izleyip aynı taraftaki,aynı parmağı kullanarak,aynı hareketi tekrar etmesi önemlidir.
Hareketlerinize mimikler ekleyebilir,normalde aynanın karşısında yaptığınız hareketleri (makyaj yapmak,traş olmak,saç taramak,..vb.) yapabilirsiniz.

Çocuğunuz hareketleri farklı yaptığında,ona sizin yaptığınız hareketin farklı olduğunu gösterin.Örneğin siz serçe parmağınızı kullanırken,o buna dikkat etmeyerek farklı bir parmağını kullanabilir.O anda kullandığınız parmağı farketmesini sağlayarak,çocuğunuza dikkatini yoğunlaştırmasını öğretebilirsiniz.

Oyun boyunca hareketlerin çoğunu farklı yapan bir çocuğunuz varsa,bu oyunu daha sık oynamanızı tavsiye ederim.

Çocuğunuz için oyunun en eğlenceli kısmı,sizin ayna olduğunuz ikinci bölüm olacaktır.Çocuğunuz size hareketleri yaptırırken liderlik duygusunu öğrenir.

Not:Hiçbir zaman çocuğunuza oyunun amacını anlatmayın.Çocuğunuzun aklında sadece,sizinle birlikte eğlenceli vakit geçirdiği kalsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder